0888 05 76 75

Новия iPhone XS 2018 – проблеми със зареждането, wireless и камерата

SN MOBILE > Блог > Блог > Новия iPhone XS 2018 – проблеми със зареждането, wireless и камерата
Новия iPhone XS 2018 – проблеми със зареждането, wireless и камерата

Голяма вълна от потребители, закупили най-новия iPhone XS свидетелстват за проблеми, още в първите часове след закупуване.

 

Ние от GSM сервиз Бургас уважаваме всички брандове мобилни телефони и сме привърженици на добре свършената работа по всяко едно устройство, без значение от марката и модела. Тъй като много от нашите клиенти са почитатели на Apple, решихме да обърнем внимание на последните новини около компанията и най-новите продукти. Преди около 2 седмици се състоя ежегодното събитие по обявяване на най-свежите и нови допълнения от марката. Там бяха представени следващ модел Apple Watch Series 4, iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR.

След проучванията, които направихме и информацията, която събрахме, се установи, че всъщност моделите XS и XS Max са едни от проблемните на Епъл, поне за момента. Много ревюта от именити влогъри започнаха да се появяват из интернет пространството, говорейки по темата. Разбира се, и те не успяха да намерят някаква конкретна закономерност за честите проблеми с XS и XS Max, тъй като при тестовете се оказало, че не всеки артикул проявявал тези несъответствия. Трите най-проблемни момента при новите телефони на Apple се оказали beauty филтъра на камерата, wireless връзката и несполучливото зареждане.

Камера и beauty филтър

проблем с новия iphone xs maxЗа тези от вас, които не са запознати с т.нар. „beauty filter”, който притежават някои камери, това е опция, която се задава от потребителя, с цел да изглади неравномерностите по лицето на човек и така да го „разкраси“. При много други модели и марки телефони, тази опция съществува и се избира ръчно кога да бъде приложена. Това, което се случва при Apple iPhone XS е, че прилага този филтър за разкрасяване автоматично, без дори да е зададен ръчно от потребителя. Много хора се оплакват именно от „доста изгладеното“ и „пластмасово“ изображение, което им дава предната камера, без дори да има опция да бъде забранен този филтър. Също така проблемната камера на XS настройва автоматично цветовете си, за да предаде на кожата по-светъл тон, блясък и светлина, които при „реално“ изображение не съществуват. Потребителите установили, че този н.тар. „нов фийчър“ на камерата се активира, когато засече лице пред нея. Някои казват, че това било пряко свързано с новата опция за Smart HDR, но други са изключително скептични и държат на идеята, че това е бъг. Дали всъщност е такъв, все още не можем да кажем , тъй като няма официално становище от Apple, но това, което е притеснително е, че дори опитите да изключите beauty филтъра, не го спират от това да функционира. На места срещнахме и спекулации относно този “разкрасяващ” филтър, които сочеха, че всъщност камерите при последните модели на Айфон са разработени по този стандарт, за да са в крак с нарастващите тенденции в Азия, където от компанията се опитва да увеличи пазарния си дял. Разбира се това е само теория, която никога не може да бъде разгадана, но би следвало даването на различни опции на потребителя да бъде опционално, а не задължително. До тогава – чакаме официално изявление от Епъл по темата.

Проблеми със зареждането на iPhone XS и XS Max

Някои от първите потребители на новите устройства на мобилния гигант репортват за проблеми със зареждането на новите си телефони. И по-специфично – някои от тях изглежда изобщо не реагират, когато кабелът е в буксата за зареждане.

По принцип, ползващите iPhone знаят, че когато телефонът им се включи към зарядно устройство, дори и със „заспал“ телефон, той се „събужда“, светва и показва, че устройството е включено към мрежата, както и издава тих звук като индикация.

Потребителите, чиито телефони са от проблемната партида на iPhone XS и XS Max, споделят, че не правят нищо по-различно от това, което са правили преди със стария си Айфон. А именно: просто да го включат към тока и това е. В някои случаи почукването по екрана, което има за цел да го събуди, успява да накара устройството да индикира кабела за тока и да започне да приема заряд, в други пък – трябва неколкократно да се вкара/изкара зареждащия кабел. Потребители споделят, че дори всички приложени „техники“ не успяват да накарат мобилното им устройство да разпознае зарядното.

Популярният канал за ревюта на техника Unbox Therapy скоро направи видео по темата, където споделя и демонстрира нагледно проблема.

В коментари по форуми и други сайтове, немалко потребители се оплакват, че този проблем е засегнал дори по-стари iPhone-и и iPad-и след ъпдейта към iOS 12, спекулирайки че това проблем на операционната система и новия USB Restricted Mode. Тази нова опция бе добавена още с ъпдейта на 11.4.1 и тогава нямаше хора, оплакващи се от подобен проблем. Както казахме, спекулациите към Епъл са нестихващи, а ние само информираме за новостите около тях.

Всички проблеми, за които се докладва са по-скоро частни, отколкото масови и за момента не може да се даде генерално заключение за причините на този проблем. От друга страна, iPhone XS и XS Max са достъпни само в определени части на света (все още) и е трудно да се генерализира, докато не бъде получен в ръцете на Apple феновете по света.

 Wireless проблеми с iPhone XS и XS Max

Това е третият проблем, за който най-често споделят в интернет новите притежатели на Айфон. По-често го обявяват като недостатъчно надежден Wi-Fi сигнал, в сравнение с другите модели на марката. За момента, информацията относно антената на Айфон, wireless сигнала и причините за всички проблеми, все още са неясни, тъй като новите телефони все още не са стигнали до своите нови притежатели. Очаква се в близките седмици, все повече и повече информация да излиза на показ от хората, закупили си ново устройство. До тогава, като препоръка от други привърженици на марката, а и ако самите вие сте притежател на нов iPhone XS, можете да се опитате да приложите следните 2 тактики:

  • Включете самолетен режим, изчакайте няколко секунди и после го изключете. След това опитайте да се вържете отново с wi-fi и връзката трябва да е една идея по-добра и стабилна
  • Рестартирайте мрежовите настройки. Отидете на General > Reset > Reset Network Settings. Ще се наложи да въведете Wi-Fi паролата ви отново, тъй като това рестартира всички настройки на мрежата.

Ако тези два трика не успяха да ви помогнат, винаги можете да занесете телефона си при мобилният оператор, от който е закупен (ако е такъв случая), както и в официалните iCorner щандове в страната.  Тъй като са абсолютно нови и все още гаранционни, ви съветваме да използвате тези преференции. В случай, че не успеете да поправите належащите проблеми, винаги сте добре дошли в GSM сервиз Бургас за БЕЗПЛАТНА консултация и ремонт на вашия мобилен телефон!

Позвъни сега!