0888 05 76 75

Смяна на батерия на телефон

SN MOBILE > Смяна на батерия на телефон
Смяна на батерия на телефон

Смяна на батерия нателефон

Ние от SN MOBILE предлагаме услугата смяна на батерия на телефон.

Повредената батерия на мобилен телефон или таблет е нещо доста често срещано в наши дни. Освен от неправилна експлоатация на дневна база, тя може да бъде за смяна поради това, че е достигнала лимита на своите цикли на зареждане. Но какво представляват те?

Литиево-йонните батерии са едни от най-разпространените и се използват при съвременните мобилни телефони.

Те са създадени да издържат на определен брой цикли – т.е цикъл на  пълното изразходване на батерията. Той е еквивалентен на батерията, която напълно се източва, но е добре да се знае, че не всички цикли трябва да са от едно цяло непрекъснато зареждане. Може да използвате 80 процента от капацитета на батерията си един ден, а след това да я презаредите напълно през нощта. Ако използвате 20 процента на следващия ден, това прави общо 100 процента и за два дни сте изразходили един цикъл на зареждане.

Тук са най-масовите модели, на които сменяме батерия:

iPhone
Samsung
Huawei
HTC
Lenovo
Sony
Nokia
Xiaomi

Motorola

 

Първо зареждане след смяна на батерия на телефон

При първо зареждане на смартфон или непосредствено след ремонт и смяна на старата батерия с нова, е добре да се знае, че мобилното устройство трябва да се зарежда няколко пъти по 12 часа. (разбирайте 2 до 3 пъти по 12 ч. всеки). Дори да е достигнала капацитета си и да индикира за това, че е на 100%, е нужно да оставите телефонът включен към мрежата до достигане на тези препоръчителни 12 часа. При покупката на чисто нов телефон или смяна на батерия в сервиз за gsm-и, вашето устройство има нужда да се „балансира“ т.е има нужда от 3-4 дни, в които телефона сам да влезе в нормален режим за работа. Това става само чрез правилно зареждане и използване по препоръки на специалистите.

⚠️ Важно ⚠️ Ако в първите няколко дни след покупка на нов телефон/ смяна на батерия на телефон заряда на батерията ви пада прекалено бързо, не се притеснявайте. Това е процес при оптимизацията на мобилното устройство преди то да започна своя „нормален“ режим на работа на батерията. Ако проблемът продължи повече от 3 до 5 дни, потърсете специалист от нашия екип, който да ви помогне!

Проблем с подута батерия

Причините за издуване на батерия на мобилен телефон могат да бъдат различни: много силен удар, попадане на вода в телефона, зарядно-реплика със съмнителен произход, фабричен дефект или просто срокът за експлоатация на батерията да е изтекъл и е време за смяна.

Без значение каква е причината, човек трябва да е внимателен при такива ситуации, тъй като подуването на батерията е доста сериозен и опасен проблем. Тя се издува и променя формата си поради неправилното протичане на химическата реакция в нея. В този процес се отделя газ и налягането значително се повишава. От това следват и видимите деформации като пукане на стъкло, разместване на компоненти (което дава отражение на функционалностите), разместване на корпуса и др.

‼️ Ако забележите подобен проблем с вашия смартфон, НЕ отлагайте ремонта му, защото може да е много опасно.  В някои случаи, има реална опасност от възпламеняване. Бъдете внимателни!
Повредена батерия на gsm не се ремонтира, а се сменя изцяло с чисто нова!

Проблем с батерията на смартфона ви? Ето кои са признаците:

 • Телефонът не се включва след зареждане в кола
 • Батерията на телефона пада много бързо
 • Батерията на телефона пада от 80% директно на 20%
 • Телефонът не се зарежда изобщо
 • Батерията на телефона пада до 70% и направо се изключва
 • Батерията на телефона е подута
 • Достигането до определени % при зареждане и невъзможност да бъдат надхвърлени
 • Телефонът не се включва или се рестартира от само себе си

Това са най-често срещаните индикации, по които да разберете, че вероятно имате проблем с батерията на мобилното ви устройство. Разбира се, това не са всички, но ако имате съмнение за наличие на такъв, не се колебайте да потърсите нашия екип от специалисти. Ако след диагностика на батерията нашите професионалисти от GSM Сервиз Бургас установят, че проблемът е в нея, то тя задължително ще бъде сменена.

Съвети от специалистите при поддръжката на батериите при мобилните телефони и таблетите:

 • Не използвайте зарядни устройства с ниско качество (т.нар. китайски реплики)
 • Не чакайте батерията на телефона ви да падне изцяло, за да го сложите да се зарежда
 • Когато сложите смартфона си да се зарежда, не го премахвайте и слагайте обратно на зарядното многократно преди той да се е заредил, а го оставете да стои включен към ел. мрежата докато се зареди напълно
 • По възможност, НЕ зареждайте мобилния си телефон в кола (чрез зарядно към запалката)
 • Не зареждайте телефона си със зарядно устройство от друг уред (таблет например)

Колко струва ремонт и смяна на батерия?

Цената за смяна на батерия на телефон се определя след диагностика на устройството и тя зависи от модела му и от това каква конкретно е батерията. За да получите точна цена, може да направите запитване в контактната форма, позвънете ни или ни посетете на място в сервиза.

Как да се свържете с нас?

Пишете ни или се обадете на тел: 0888 05 76 75 ( Viber / WhatsApp)
Skype: gsmserviceburgas
Email:  sn.burgas@gmail.com
Facebook:facebook.com/GsmRepairBurgas
На място: гр. Бургас, бул. Цар Симеон I №16 КОНТАКТИ

Нашият екип от специалисти има богат опит в областта на мобилните устройства, като за това свидетелства позитивната обратна връзка от клиентите ни, както и широката гама от ремонтни дейности, които предлагаме. Очакваме ви!

Вижте още:

Сервиз и ремонт на Samsung A70

Смяна на стъкло на iphone XS MAX

МОЖЕТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ СТРАНИЦАТА: 

Позвъни сега!