0888 05 76 75

ОЕМ и Видове резервни части за мобилни телефони

SN MOBILE > Блог > Блог > ОЕМ и Видове резервни части за мобилни телефони
ОЕМ и Видове резервни части за мобилни телефони

Може би сте се чудили защо когато посетите GSM сервиз за поправка на телефон, цените за един и същ ремонт варират толкова много? Ще ви кажем – всичко зависи от качеството на частите, които се използват за конкретната дейност. Тъй като съществуват различни по квалитет компоненти, решихме да разясним защо има разлика в цените и какво представлява всъщност тя.

Разбира се, за един ремонт освен качествени части, е нужен и специалист, който да е наясно с това, което прави. Неведнъж сме получавали разглобени телефони, чиито собственици са решили да поправят сами в домашни условия, но за жалост без особен успех. Съветваме ви да не се впускате в такива ремонти, ако нямате професионален опит, тъй като има реален шанс да повредите телефона си безвъзвратно и завинаги, и той да не може да бъде поправен, дори от професионалист с голям опит. В такива ситуации дори и най-висококачествените части не биха могли да оправят проблема.

Какви видове резервни части за телефони съществуват?

Те могат да бъдат най-общо няколко вида: сервизен оригинал от производителя, ОЕМ части, Висококачествени копия и ниско качество китайски копия.

Сервизен оригинал части

Това са всички резервни компоненти, които могат да се набавят от официалните сервизни центрове на големите марки мобилни телефони или такива, които могат да бъдат използвани от друг работещ телефон. На територията на нашата страна съществуват марки, които нямат официални представителства и именно това е причината трудното намиране на оригинални части при някои брандове. Освен това, някои сервизни оригинали са изключително скъпи точно поради екслузивността си. В зависимост от марката и модела, понякога цената на оригинална част може да бъде дори близка до тази при закупуване на чисто нов мобилен апарат.

ОЕМ части за мобилни телефони

На практика ОЕМ и сервизния оригинал са почти еднакви. Ако може би чудите какво означава OEM части и за какво служат? Нека ви обясним: ОЕМ идва от английски „original equipment manufacturer“, което в превод означава производител на оригинално оборудване. Те могат да бъдат както резервни части за телефони, така и за автомобили или друг тип техника. Качеството на ОЕМ частите е идентично с това на оригиналните, тъй като те се произвеждат по определен лиценз, удостоверен от страна на марката. Също така, брандовете, които поръчват изработването ОЕМ компоненти и продукти, могат да поръчат своите резервни части по лиценз, без дори самите те да притежават завод за части. Това не е фактор за крайния потребител, тъй като качеството е абсолютно идентично. Цените на този тип резервни компоненти са доста по-достъпни за потребителите от оригиналните, а качеството е абсолютно еднакво.

Копия с високо качество (high copy)

Това най-общо са резервни компоненти, които са с по-ниско качество от това на ОЕМ частите,  но са добре приложими при някои външни ремонти. Тъй като са произведени в Китай, но без гореспоменатия лиценз, те са по-неустойчиви при по-мащабни ремонти. Най-често се препоръчват при ремонт на външни компоненти, които няма да засегнат функционалността на мобилното устройство при работа. Но поради недостатъчно доброто си качество не са препоръчителни при ремонт на важни компоненти каквито са лентовите кабели и дисплейните панели, например.

Обикновени копия / нискокачествени копия

Това са всички онези части, на които попадате в интернет пространството, които ви залъгват с гръмки обещания за високо качество на ниска цена. Както другите резервни компоненти, така и тези, се произвеждат в Китай, но качеството им е изключително ниско и не се препоръчва да се използват при никакви ремонти. Потребителите често не успяват да направят разликата и се подлъгват да използват такива части когато сами се опитват да ремонтират мобилния си телефон в домашни условия. Именно за това ние ви препоръчваме да се обърнете към специалист, който да ви помогне с тази задача.

Ние в GSM сервиз Бургас работим само и единствено с материали и резервни части от най-висок клас – оригинални, OEM и high copy. За нас качеството и добре свършената работа от страна на нашите специалисти е винаги на първо място! В зависимост от изискванията на клиента, ние можем да извършим поправката с частите, които той предпочита. Относно цената за конкретния ремонт на вашия мобилен телефон, можете да се свържете с нас на тел: 0888 05 76 75, за  да можем да ви дадем по-детайлна информация.

Екипът ни от професионалисти може да ви помогне в поправката на счупен дисплей, разкодиране, смяна на панел, премахване на вируси от телефон, смяна на букси както и много други услуги.

За всички клиенти, които не се намират на територията на гр. Бургас, могат да изпратят мобилния си телефон за ремонт по куриер от следните градове: София, Пловдив, Варна, Русе, Пазарджик, Велико Търново, Видин, Монтана, Благоевград, Търговище, Плевен, Казанлък, Панагюрище, Ловеч, Силистра, Ямбол, Хасково, Перник, Шумен, Сливен, Добрич, Стара Загора и много други.

GSM сервиз Бургас контакти:

???? Адрес: гр. Бургас, бул. Цар Симеон I №16

???? Тел: 0888 05 76 75 ( Viber/ WhatsApp )

???? Мейл:  sn.burgas@gmail.com

Позвъни сега!