0888 05 76 75

Най-честите проблеми с iPhone

SN MOBILE > Блог > Блог > Най-честите проблеми с iPhone
Най-честите проблеми с iPhone
най-честите проблеми с iphone
SN MOBILE

НАЙ-ЧЕСТИТЕ ПРОБЛЕМИ С IPHONE

В тази статия ще обърнем внимание на най-честите проблеми с iPhone телефони на база на ремонтите, които се извършват от екипа на Сервиз за телефони Бургас.
Тук няма да наблегнем на смяна на дисплей или стъкло на iPhone, защото вече сме писали статия за това.

iPhone е един от най-иновативните и копирани телефони на пазара за мобилни устройства. Те се характеризират с изключително защитен софтуер, уникален дизайн и параметри, но и с някои доста често срещани проблеми като:

Да започнем с проблем в осветлението на iPhone

Това са част от компонентите отговарящи за осветлението.

Много често се случва телефона да работи абсолютно безупречно, да приема обаждания, но да няма никаква картина на екрана. Най-често това се случва след като телефона е мокрен, изтърван или някой, който не е запознат с ремонтната специфика на iPhone се опитва да сменя батерия или дисплей на iPhone. Ние от Сервиз за Телефони Бургас ще се погрижим вашият телефон отново да има картина.

Рестартира се, стои на лого и не се включва

Тук причините за това могат да са много. Някои от тях са софтуер, батерия, изгорели компоненти, чипове по платката и други. Доста често идват в нашият сервиз телефони iPhone, които са зареждани в коли, като след това започват да се рестартират и да не се включват.

iPhone 7 не работи микрофона и слушалката (иконата за включване на високоговорител при разговор е бледа и не може да се натисне)

Този проблем е най-често срещан при моделите iPhone 7 и iPhone 7 plus. Не е изключено да се появи и при други модели. Това се дължи на дефектирал audio чип на платката. В този случей нашият екип от професионалисти ще извърши този ремонт като подмени старият чип с нов.

iPhone  изписва  SEARCHING, NO SERVICE и не намира сим карта

Това е един от често срещаните проблеми при iPhone. Обикновено модели, при които се случва това са iPhone 5s/6/6s. Това се дължи на изтърване на телефона, повреждане на антените, на управлението на baseband чипа или на самият baseband чип. Ако се случи това на вашият телефон можете да направите следното:

Отивате в настройки на телефона и избирате:

  1. setting
  2. General
  3. About
  4. Проверете дали има IMEI номер устройството/това е 15 цифрен код/ и MODEM FIRMWARE дали има някакви стойност.

Ако някое от двете липсва това е основен признак, че има проблем с платката .

Нашият екип извършва тези ремонти и 99% от случайте те са успешни.

Батерията на iPhone пада много бързо или се изтощава за няколко часа

В днешно време телефона е не само устройство за провеждане на разговор, но и малък компютър в джоба ни. Постоянно използваме мобилните устройства без значение дали вършим работа или просто се забавляваме като гледаме клипове и играем игри. Най-много от това страда вашата батерия. Това е още един от най-честите проблеми с iPhone.

iPhone е доста притенциозен, когато става въпрос за зареждане.
Дори и най-малката промяна в напрежението може да навреди на телефона Ви. Затова избягвайте да зареждате iPhone в кола. Често идват при нас телефони, които са изгорели след зареждане в автомобил. Проблемите при тях са свързани с изгорели компоненти във веригата на захранването и елементи свързани със зареждащия блок.

Още за батерията на iPhone

Батерията на iPhone има определени цикли на зареждане. Колкото повече са те /т.е. колкото по-често го зареждате/ , батерията ви ще издържа по-малко. Разположението на компонентите в iPhone е направено изключително прецизно и най-малкото отклонение може да създаде проблеми за правилната работа на устройството Ви. Един такъв пример е надуването на батерията. След като се надуе батерията на телефона Ви тя разширява обема си и това може да създаде проблеми на дисплея и на другите компоненти около батерията.

Всички знаем, че ако iPhone е изложен на минусови температури се изключва. Изключването може да се дължи и на износена батерия.

Понякога обаче се случва и бързото изтощаване на батерията на iPhone да не се дължи на некачествена или износена батерия. Има много случаи, в които проблема е в компоненти на платката, които загряват по някаква причина и консумират повече енергия от това, което е необходимо и по този начин батерията Ви се изтощава изключително бързо. В такива случаи нашият екип прави точна диагностика на проблема и след съгласието на клиента се отстранява като се дава и гаранция за ремонта.

Понякога когато има повишена консумация на енергия батерията на iPhone се изтощава толкова много, че не може да бъде стартиран телефона дори и да се зарежда със зарядно цял ден. В такива случаи е нужно зареждането на батерия на външно захранване за да достигне нужния капацитет от заряд за да се стартира устройството.

Още един често срещан проблем е когато вашият iPhone стои на 1% батерия и не помръдва. Това отново е свързано най-често с веригата на захранването.

Слаб WI FI на iPhone или бутона за WI FI не може да се включи

Вашето устройство е до рутера, но wi fi сигнала е прекалено слаб. Това може да се дължи на изгорели антени на wi fi във вашето устройство.След диагностициране се заменят с нови.

Вторият често срещан проблем е когато бутона за wi fi да не може да се включи. Това се дължи на неправилната функционалност на чипа отговарящ за wi fi сигнала.

Всички по-горе споменати проблеми с iPhone изискват нужното оборудване,технически знания и опит, с който ние в GSM SERVICE BURGAS разполагаме. Благодарение на това 99% от изброените проблеми биват отстранявани.

Къде можете да ни намерите?

Пишете ни или се обадете на тел: 0888 05 76 75 ( Viber / WhatsApp)
Skype: gsmserviceburgas
Email:  sn.burgas@gmail.com
Facebook:  facebook.com/GsmRepairBurgas
На място: гр. Бургас, бул. Цар Симеон I №16

КОНТАКТИ

Вижте още:

Сервиз за Xiaomi redmi note 8t

Сервиз за Samsung S10

Позвъни сега!