0888 05 76 75

Как да защитите устройството си срещу пробив в сигурността?

SN MOBILE > Блог > Блог > Как да защитите устройството си срещу пробив в сигурността?
Как да защитите устройството си срещу пробив в сигурността?

Може би знаете, че 28 януари беше титулуван за Ден на Поверителността на Данни и това е една добра причина да си спомним за него. Въпреки, че милиони мобилни устройства навлизат на пазара всеки ден, сигурността често остава на задна страна. Ако използваме новините напоследък, за да ни научат нещо свързано с пробива на данни и хакерстването, то това е именно, че сигурността, неприкосновенността и личния живот са по-важни от всякога.

Заключвайте всичките си устройства

Повечето хора изобщо не използват тази функция, макар и тя да е нещо стандартно за всяко мобилно устройство и компютър. Когато заключитите телефона си с код или парола, вие предотвратявате навлизане от други хора във вашата лична информация, в случай че устройството ви бива загубено или откраднато.

 

Бъдете в крак с новите обновления на софтуера

Това е другото нещо, което хората неглижират. Производителите на мобилни телефони, както и тези на компютри, често пускат ъпдейти и обновления за устройствата, които са произвели. С инсталирането на тези обновления, вие получавате по-голяма защита чрез актуализациите на софтуера и сигурността.

Бъдете предпазливи със споделянето на лична информация

Банковеите приложения и тези за плащане на сметки, правят живота ни много по-лесен, но когато биват използвани през незащитена мрежа, може да улесни недоброжелателите когато става дума за кражба на самоличност. Никога не знаеш кога кибер престъпник те е взел на прицел, така че ви съветваме да бъдете особено предпазливи и да наблюдавате акаунтите си за необичайна активност.  Много компании, предлагащи поправка на мобилни телефони, предлагат също и защита от кражба на данни, което би ви струвало допълнително.

 

Автоматичното попълване и „бисквитките“ могат да ви направят уязвими

Разрешавайки автоматичното попълване на данни може да направи всичко много по-удобно, особено когато става дума за сайтове, които посещавате често. За жалост, това значи, че информацията ви бива запазена на уебсайта, където тя е и по-уязвима. Вместо това, забранете „бисквитките“ и инсталирайте Secure Password Manager. Поддържайте удобството си на ниво, като същевременно защитавате и личните си данни.

 

Защитете се в случай на кражба или изгубено устройство

Ако включите GPS и позволите опциите за местоположение, можете лесно да локализирате изгубен телефон. Комбинирайки тази опция със софтуерас за дистанионното изтриване на данни, можете лесно да намерите телефона си и да заличите всичката си лична информация от това устройство. Това ще ви предпази и защити от това да станете мишена за кражба на самоличност.

 

Следете локацията си

Много приложения автоматично включват опциите за местоположение на телефона ви. Като допълнение на това, те изцеждат батерията ви, което може да наруши поверителността ви като запише движенията ви в отделните приложения. Държейки тази опция изключена ви позволява да контролирате кога местоположението ви да бъде записвано и от кое приложение.

 

Тъй като смарфоните стават все по-важна част от живота ни, важно е да бъдете бдителни като ги предпазвате от следене и атаки. Поддържайки информацията за сигурността и поверителността на личните данни винаги актуална, може да се каже, че се възползвате от най-добрите възможности за защита. Поддържането на устройствата ви актуализирани, ви гарантира спокойствие, за да можете да се насладите на предимствата на технологията без да се страхувате от хакерство и други нарушения, които могат да навредят на множество хора и животи.

Позвъни сега!