0888 05 76 75

Оранжева точка на iPhone

SN MOBILE > Блог > Блог > Оранжева точка на iPhone
Оранжева точка на iPhone
Оранжева точка на iPhone

Оранжева точка на iPhone

Често получаваме сигнали от нашите клиенти за появата на зелена или оранжева точка на iPhone, позиционирана в горният десен ъгъл до батерията. Ще изясним какво е това и може ли да се спре.

Какво е това и защо се появява?

След ъпдейта на оперяционната система iOS до 14 версия, тази точка започва се появява. Разработчиците от Apple са помислили отново за сигурността на своите потребители. Точката се появява, когато микрофона или камерата са включени. Тоест когато точката е оранжева-микрофона е включен, когато е зелена-камерата е включена.

Оранжева точка на iPhone. Има ли нещо притеснително в това?

Не. Нормално е когато разговаряте по телефона или по приложения като Viber да светва оранжева точка, защото тези действия изискват използването на микрофона. Както и при видео разговори и използване на камерата да светва в зелено. Притеснително би било ако не рязговаряте или не използвате някое приложение, да се появи оранжева или зелена точка.

Как да разбера, кое приложение има достъп до микрофон и камера?

Ако искате да разберете кое приложение има достъп до вашия микрофон или камера можете да отидете в Setting >Privacy>Microphone или Camera. По всяко време можете да ограничите достъпа на определени приложения до камерата или микрофона. Но това може да попречи на пълната функционалност на приложенията. Така, че не се притеснявайте при появата на оранжева и зелена точка. Наслаждавайте се на телефона си!

Вижте още:

 Какво означава voLTE

Видове сим карти

МОЖЕТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ СТРАНИЦАТА: 

Позвъни сега!