0888 05 76 75

Нови санкции срещу Huawei

SN MOBILE > Блог > Блог > Нови санкции срещу Huawei
Нови санкции срещу Huawei

Още компании оттеглиха доверието си от Huawei

Великобританските и Японските мобилни оператори поставиха на пауза анонсирането на новите модели мобилни телефони Huawei

Великобританският мобилен оператор ЕЕ и Vodafone са свалили мобилните устройства на Huawei от листата с 5G телефони.Това е поредния случай, в който мобилни оператори оттеглят доверието си от мобилният Гигант Huawei.това по-рано този месец направи Google като прекрати споразумението за използване на техните продукти от Huawei.

Двата Английски оператори бяха готови да анонсират новият Huawei mate 20X 5G, един от първите 5G смартфони.Но на този етап ще задържат предварителните заявки за новите модели.

Мобилният оператор ЕЕ, който е собственост на BT Group, една от най-големите телекомуникационни компании в Европа . Марк Алера , изпълнителен директор на ЕЕ даде пресконференция по този повод, като наблегна на това, че ще анонсира новият смартфон на Huawei когато се увери, че компанията има сигурно бъдеще.

Това са първите рестрикции от страна на Европейски компании.Въпреки, че Huawei така и не успя да навлезе на Американския пазар,то в Европа мобилните устройства се пласираха изключително добре.До Април 2019г. Huawei е продал повече от 59 милиона смартфона, от които повечето от половината са продадени в Европа.

Без лиценза, който беше отнет от Google, Huawei няма да има достъп до Google Play Store: ключови приложения, като Facebook, Instagram и Google Maps.Както и до ъпдейтите от Google.Huawei има временен лиценз за съществуващите мобилни устройства, който изтича на 19 Август.След това не се знае бъдещето на компанията.Не се знае и дали устройствата ще имат официални упдейти след тази дата.

Японските мобилни оператори по-рано тази седмица излезе с изявление, че ще забави анонсирането на новите мобилни телефони на Huawei.Те намекнаха, че е важно техните клиенти да имат сигурност за техните устройства.

Ако Сащ не свали ограниченията си спрямо Huawei още мобилни компании ще свалят доверието си от най-големият производител на телекомикационна техника в света.

вижте още:

HUAWEI P SMART

Смяна на стъкло на Samsung

Call Now ButtonПозвъни сега!