0888 05 76 75

5G мрежите могат да доведат до смущения

SN MOBILE > Блог > Блог > 5G мрежите могат да доведат до смущения
5G мрежите могат да доведат до смущения
5G мрежите


5G мрежите могат да доведат до смущения в прогнозирането на времето.

Новите мобилни технологии, които ще бъдат пуснати тази година могат да предизвикат определени смущения.Това включва и прогнозирането на времето.Метеоролозите се опасяват, че новите системи могат да повредят деликатните сателитни инструменти, които се използват за наблюдаване на промените в атмосферата.Това може да наруши прогнозирането и невъзможността от своевременно предупреждаване за идващи бури.

Световната организация на метеоролозите счита, че честотите на новите 5G мрежи смущават техниката, която се използва за наблюдение на промените във климата.

Пример за това е честотата от 23.8 GHz.Водната пара излъчва сигнал на тази честота и това се наблюдава и изследва от мотеорологичните сателити.След това метеоролозите използват тази информация за да открият как метеорологичното време се променя.

Проблема е, че някои честоти на 5G мрежите могат да предават много близко до честотите излъчвани от водните пари и по този начин да обърка метеоролгичните сателити и да не се отчете тази информация като важна .

Другите честоти, които се използват от метеоролозите са 36-37 GHz за изследване на дъждовете и снеговалежите; 50 GHz която се използва за изследване на атмосферното налягане ; 86-92 GHz които се използват за изследване и анализиране на облачната покривка и ледовете.

Този проблем ще бъде поставен на Глобалната Конференция в Египет тази година.

Източник :
https://www.theguardian.com/world/2019/may/04/5g-mobile-networks-threat-to-world-weather-forecasting

Иската да разберете какво означава voLTE ? Прочетете тук

Какво означава voLTE

Call Now ButtonПозвъни сега!