0888 05 76 75

Какво означава voLTE

SN MOBILE > Блог > Блог > Какво означава voLTE
какво означава voLTE
новата услуга 4G voice от Виваком

Какво означава voLTE

Може би много потребители на мобилния оператор Виваком са изненадани от нова икона която се появява в горният ляв ъгъл на дисплея на телефоните показваща надписа voLTE.
Това е станало след update на софтуера на телефона.
Няма нищо притеснително, точно обратното – технологиите се развиват. Чудите се какво означава voLTE. Ето и подробности от мобилния оператор виваком:

4G Voice е услуга, която е базирана на технологията Voice over LTE (VoLTE). Благодарение на тази технология разговорите в мобилната мрежа са с кристален звук, с много по-бързо свързване и много по-високо качество. Благодарение на WiFi Voice услугата можем да осъществяваме разговори през всяка безжична мрежа в страната. Разговорите се таксуват съгласно мобилния план, без допълнително заплащане за услугата.

Какво е 4G Voice

4G Voice е услуга, която е базирана на технологията Voice over LTE (VoLTE). Благодарение на този технология разговорите в мобилната мрежа са с кристален звук, с много по-бързо свързване и много по-високо качество. Разговорите се таксуват съгласно мобилния план.

Какво е WiFi Voice

WiFi Voice е услуга базирана на Voice over WiFi (VoWiFi), което е допълнителна технология за VoLTE. Където е възможно, VoLTE повикванията могат да бъдат безпроблемно предадени между LTE и WiFi мрежата, към която е свързано устройство и обратно.

Какво е нужно за да използваш услугата?

Необходимо е да разполагаш със съвместимо устройство със съответната софтуерна версия, тарифа и 4G SIM карта. Активираш и управляваш услугата лесно чрез изпращане на SMS съобщения.

Кои устройства са съвместими с тази услуга?

  • Samsung s8, samsung s8 plus, Huawei Honor 8 lite, Huawei p10, Huawei p10 plus, Huawei p10 PRO, Huawei p20 lite, Huawei p20 , Huawei p20 PRO, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 PRO, Huawei Mate 20 lite, Huawei Mate 10 lite, Huawei P Smart 2019, Huawei p30, Huawei p30 PRO, Huawei Honor 10 lite

Има ли допълнително таксуване на услугите 4G Voice и WiFi Voice?

Няма допълнително таксуване за използване на услугите. 4G Voice и WiFi Voice черпят от минутите, които са включени в абонаментния Ви план. В случай на изчерпване на включените минути, таксуването е съгласно ценовите условия на използвания тарифен план.

Мога ли да използвам тази услугите 4G Voice и WiFi Voice в роуминг?

Можете да използвате 4G Voice само на територията на Република България и само в 4G мрежата на VIVACOM. В роуминг няма да има промяна в начина на провеждане на обаждания. WiFi Voice услугата е налична само за територията на България.

Мога ли да правя обаждания през WiFi мрежа, която не е предоставена от VIVACOM?

Може да правите обаждане от всяка WiFi мрежа на територията на Република България.

Използването на 4G Voice и WiFi Voice пести ли батерията на мобилното устройство?

Използвайки 4G Voice услугата ще удължите живота на батерията на Вашето устройство, тъй като когато правите или получавате обаждане вече няма да е необходимо преминаването от 4G към 2G или 3G и обратно след приключването на разговора.

Как да проверя дали имам активна 4G Voice или WiFi Voice услуга?

За да проверите дали Вашето устройство, тарифа и СИМ карта са съвместими е услугата 4G Voice изпратете безплатен SMS на кратък номер 1701 с текст “CHECK” или „ПРОВЕРКА“. При активна 4G Voice или WiFi Voice услуга ще се появи индикатор в горната част на Вашият дисплей.

Повече информация можете да намерите на сайта на Виваком.

Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с екипа на GSM SERVICE BURGAS.

Вижте още:

Ремонт на телефони Samsung

Ремонт на телефони iPhone

Сервиз за телефони град София

МОЖЕТЕ ДА СПОДЕЛИТЕ СТРАНИЦАТА: 

Позвъни сега!