Работно време:  Понеделник‑Петък  09:00‑19:00  Събота10:00‑17:00
За връзка с нас:  0888 05 76 75

4 начина да поправите счупен дисплей

GSM сервиз за ремонт на телефони и таблети в Бургас > Блог > Blog > 4 начина да поправите счупен дисплей
4 начина да поправите счупен дисплей

Eкранът на телефона ви е счупен. Случва се и на най-добрите сред нас. Добрата новина e, че не е задължително да се насочвате към магазина за техника, за да си купите нов. Най-доброто нещо, което може да направите е да го занесете на ремонт моментално след като се е случила ситуацията. Едно единствено пропукване може да влоши нещата и с течение на времето и да доведе до напълно упропастен екран. „Свободните“ начупени малки парченца стъкло по екрана са и доста опасни, особено когато са в постоянен контакт с лицето и ръцете ви. Нещо, което е доста малко известно е, че пукнатините и липсващите стъкълца по екрана могат да предизвикат опасност за околната среда и излъчват вредни емисии, които са токсични. Това се случва, тъй като те имат допир с няколко токсични компонента, намиращи се във всеки телефон и са изключително опасни – един от тях е батерията. С течение на времето това може да окаже влияние върху функционалността и използваемостта на телефона. А и дори само от визуална гледна точка не изглежда красиво. За да предпазите себе си и устройството си е препоръчително да му сложите протектор докато не дойде момент екранът да бъде поправен от специалист.

Ето няколко начина как можете да реагирате при счупен екран на телефона ви:

 1. Направи си сам
  В множество видеа в YouTube има подробни обяснения и „мини-курсове“ как да поправите не само телефони, а голям набор от устройства. В някои дори са упоменати конкретните места, от където можете да си закупите комплект инструменти за поправка на телефони, таблети и дребна техника. В зависимост от модела и марката, които сте се насочили да поправяте, цената обаче може да ви излезе доста солена– до над 200 лв! Понякога дори май е по-разумно да се насочите към изцяло нов телефон. Помислете дали си струва да се впускате в тази огромна разправия и да вложите усилия за нещо, което вероятно не сте правили преди до този момент и не знаете дали ще се справите подобаващо.
 2. Възползвайте се от услугите на сервиз за телефони
  Това би бил най-добрият съвет, който бихте могли да получите, а и най-разумното нещо, което да направите. Ние в GSM сервиз Бургас можем да потвърдим, че това е един от най-честите проблеми, с които се сблъскваме. Именно поради тази причина, а и за да бъдем максимално бързи в услугите си, ние разполагаме с голям набор от части и компоненти на склад, така че когато имаме клиент с телефон за смяна на дисплей сме готови в рамките само на няколко часа.
 3. Поискайте съдействие от мобилния оператор / компанията производител
  Ако счупите дисплея на телефона си в гаранционен период, вероятно може и да се възползвате от гаранцията на самия продукт, която обикновенно е 24 месеца. За колко време обаче ще останете без любимия си телефон, е мистерия, тъй като сервизите, които работят с мобилните оператори в България са повече от пренатоварени и понякога простичък ремонт би отнел месец. Също така, не забравяйте, че производители като Apple и Samsung не покриват гаранционно такива инциденти.
 4. Ако нищо друго не проработи, заложете го в заложна къща или го продайте за части
  Не е най-приятния изход от такава ситуация, но е някакъв начин, по който да успеете да вземете поне малка сума за телефона си, отколкото нищо.

Вашият коментар

Позвъни сега!